Időpont Foglalás: 1118 BUDAPEST, Rétköz u. 45/D | Telefon: +36/70-505-09-31 | e-mail: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.    

Kövess Minket a Facebook-on!

Hogyan működik?

Miért nevezik a módszert speedfitnessnek

A Speedfitness® edzésmódszer az elektromos izomstimuláció technológiáját veti be döbbenetesen hatékony tréningjeihez. A test minden izma lényegesen rövidebb idő alatt és sokszorosan intenzívebben, valamint gyakrabban* van edzve, mint bármilyen más konvencionális erőnléti tréning során.

*Heti 1 x 20 perc miha bodytec edzés esetén

A név találó, hiszen a teljes testre egyszerre ható EMS technológia lehetővé teszi az ultragyors, 20 perces edzésidőt, mely fizikailag egy kétórás kőkemény konditermi edzésnek felel meg. Az egész test (harántcsíkolt) izomzata másodpercenként 85-ször húzódik össze, ezért a módszer gyors izomrostok fejlődésére hat leginkább. Így érhető el, hogy számos előny mellett a gyorsaság, dinamika, reakcióidő is fejlődik általa. A nyújtó és feszítő izmok egyidejű stimulálása is egyedülállóvá teszi a Speedfitness edzéseket, míg heti két edzés mellett gyakoribb munkának vannak kitéve az izmok, mint az általános konditermi gyakorlat során.

Pontosan mennyivel hatékonyabb,mint egy normál erőnléti edzés?

A személyi edzők segítségével a 20 perces tréning alatt minden izomcsoportra 1-1 széria gyakorlat jut, melyet pontosan és szabályos ütemben kiviteleznek a vendégek. Az intenzitás a teljes tréning alatt rendkívül magas és a vendég terhelhetőségének mértékében folyamatosan tovább növelhető. Míg a külső szemlélő számára csupán pl. gugolások vagy bicepsz-gyakorlatok láthatók, a vendég teljes izomzata kőkeményen dolgozik az egész testre ható elektrostimulációnak köszönhetően. A gyakorlatok végzése tovább fokozza a hatást. A 20đ perces edzés során 150-szer több izomösszehúzódás történik, mint egy hagyományos izomépítő erősítő edzés esetén. Ez a gyakorlatban, konditermi körülmények között nem lenne kivitelezhető, mivel súlyzós edzéssel ez testrészenként 15 szériának felelne meg.miha-bodytec-konsole 300x530

Hogyan zajlik az edzés?

A speedfitness edzésekre előzetes bejelentkezés alapján érkeznek a vendégek. A tréning összesen 20 percig tart, ebből 15 perc megfeszített izommunkából áll, melyet statikus és dinamikus gyakorlatokkal egészítünk ki. A tréning 5 perc levezetéssel zárul. Az első tréning, vagyis az ún. „próbaedzés” arra irányul, hogy felmérjük a vendég fizikai állapotát, terhelhetőségét, megismerjük korábbi sportaktivitását és az esetleges ízületi vagy egyéb egészségügyi problémáit, melyekre a további edzések során mindvégig figyelnünk kell.

A Speedfitness edzéshez egy tiszta, higiénikus pamutruhát öltenek magukra a vendégek, erre kerül az elektródamellény, a karpántok, a lábpántok és a fenékpántok. Az öltözés mindössze 1-2 percet vesz igénybe, a személyi edzők úgy helyezik fel az elektródaruházatot, hogy mindenhol szorosan ráfeszüljön a testre.

Az edzés az alaphelyzet megtanulásával veszi kezdetét, melyet mindig fel kell vennie a vendégnek az impulzusok ideje alatt. Az izomösszehúzó 4 másodpercig tart, melyet ugyanilyen hosszúságú pihenőidő követ. A vendégek egy-két traktus alatt ráéreznek az ütemére és a kezdeti szokatlan izomösszehúzó élményt is hamar megszokják és megszeretik.

Az edzések gyakorlatsorát a vendégek számára egyénileg állítjuk össze, a személyi edző folyamatosan előre mutatja és korrigálja a mozdulatokat. Az edzés és levezetés után magas biológiai értékű, ízletes fehérjeshake-kel kínáljuk vendégeinket és megbeszéljük a következő időpontot, mely kizárólag két nap pihenőidő után lehetséges.

Joomla SEF URLs by Artio